Geplaatst op 3 september 2013 door: Fabrice | 0 reacties | Reageer

Cardioloog in Concertgebouw

Cardioloog in Concertgebouw

[BLOGS] Zondagavond was voor de Nederlandse Cardiologie een overweldigend geslaagde avond in het Concertgebouw! Voor mij persoonlijk was het een onovertreffelijke ervaring.

Na  13 jaar is weer een van de grootste congressen ter wereld, de European Society of Cardiologie-meeting , in Amsterdam neergestreken. Met het tegelijkertijd  25-jarig jubileum van de Werkgroep Cardiologische Centra Nederland gaf dit  genoeg reden om samen met de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie een zeer bijzonder event te organiseren voor het goede doel  om zoveel mogelijk jongeren te leren reanimeren.

Om Cardiologisch Nederland weer eens gebroederlijk op positieve wijze te presenteren, is een klein jaar geleden het idee geboren om een orkest samen te stellen van louter cardiovasculair gelieerden. Ambitieus wordt ingezet op een concert in Het Concertgebouw! Ondanks een moeizame start qua invulling van zo’n voltallig orkest, blijken als klappers de ‘booming’ mezzosopraan Tania Kross en zeer bezielende dirigent Jacob Slagter, bereid om mee te werken.

Luisteren

Helaas dreigt de eerste repetities de moed al in de schoenen te zinken, omdat het niveau alles behalve voldoende lijkt, velen het repeteren namelijk ergens tussen hun zeer drukke artsenbaan moeten proppen en iedereen als dokter eigenlijk meer gewend is dat er naar hen geluisterd wordt in plaats van goed naar elkaar te luisteren. Maar na vele uurtjes repeteren  krijgt Jacob Slagter het toch voor elkaar om iedereen tot één vurig enthousiaste familie te smeden waarbij iedereen heel goed naar elkaar luistert en samenwerkt! Muziek verbroedert.

Zelf krijg ik als pianist, de enorme eer Tania Kross (net de Radio 4-prijs gewonnen!) te mogen begeleiden! Als iemand echt uit het hart musiceert is het Tania Kross wel. Voor  een zijn-verstand-gebruikende en risicomijdend opgeleide dokter was het een fantastische ervaring enkele uren gezamenlijk met een vurig emotioneel enthousiaste Tania op te mogen trekken en als solist in de catacomben van Het Concertgebouw te mogen vertoeven.

Maar goed, nou kan het programma nog zo fantastisch zijn, de musici overlopen van enthousiasme -soms kun je beter een bevlogen amateur-gezelschap horen spelen, dan een verveeld professioneel gezelschap dat z’n riedeltje afdraait-, maar voor een lege zaal. Nou, de zaal zat vol! Allemaal hun steentje bijdragend aan een samenwerkend hartverwarmend cardiovasculair geheel voor het goede doel. En als uitsmijter een vurige staande ovatie.

Reacties (0)