Geplaatst op 26 juni 2014 door: Onbekend | 0 reacties | Reageer

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 4

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 4

[BLOGS] Door Marcel Twickler - De Endocrine Society loopt ten einde. Aanwezigheidsertificaten worden gehaast uitgeprint. Langzaamaan verdwijnt die dag de endocrine society rugzak uit het straatbeeld. Inschrijving voor de 2015 versie in San Diego is juist gestart. Het is toch altijd een beetje weemoed.

De endocrine society is toch een soort van Mekka voor de ware endocrinologen. De associaties die door mijn hoofd spoken na het zien van alle posters doen me verlangen naar huis. Naar Antwerpen en de collegae met wie ik samenwerk in verscheidene projecten. Er is daar nog zoveel interessant werk af te maken. Ook nog zoveel werk naar de maatschappij te vertalen. Ook neem ik me voor voor volgend jaar weer abstracts te gaan insturen. Korte periode niet gedaan. Maar toch zoveel leuker om echt onderdeel van de discussies te zijn behalve te consumeren.

Rooster

Deze in Chicago zal ik me zeker ook herinneren als die van de gaten in het rooster rond de lunch. Of dit nu gedaan is voor het WK voetbal is me niet duidelijk. Toch leek daarmee positieve energie te ontsnappen wat vervolgens in de tweede helft van de dag moeizaam terug kwam. Ook viel me dit jaar op dat de stands van de farmaceuten minder volumineus en minder schreeuwerig waren. Ook de boekuitgevers waren verspreid en de titels van de boeken waren minder uitdagend. Mijn advies voor volgend jaar is dan ook meer “state of the art lectures” van jonge generatie onderzoekers. Zij die durven met gedurfde hypothesen te komen. Buiten de orde, soms net in een van de laatste dia’s gebracht. Geen revolutie, maar evolutie. Hoop en toekomst, met als bron hun hypothesen. Ze waren er dit jaar, maar nog meer.. Wat heerlijk deze dagen waar fundamentele wetenschap de kliniek ontmoet tegen de achtergrond van veel historisch geheugen.

Marcel Twickler

Trefwoorden

Reacties (0)