Dossiers

Naar aanleiding van actuele onderwerpen plaatst Mednet regelmatig dossiers op de website. Naast een korte inleiding op het onderwerp bevatten de dossiers vaak fraaie afbeeldingen en/of een literatuurlijst, congressen en andere relevante informatie.Geplaatst op 27/03/2017 - 10:25  door:  Onbekend.

EAU-diner in ORANJE: Onwaarschijnlijk onderzoek heeft meer zin dan je denkt!

Wanneer staan urologen stil bij de behandeling van patiënten die tevens het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS) of het syndroom van Marfan hebben? Het is belangrijk, want het heeft gevolgen voor hoe zij hun ingrepen verrichten. Dat zei uroloog Tycho Lock uit het UMC Utrecht tijdens het EAU-diner in Oranje Perspectief op zondagavond in het Hotel Crowne Plaza London – Docklands. Tijdens het diner wisselden 60 Nederlandse urologen en andere belangstellenden van gedachten.

Lees het hele artikel omtrent EAU-diner in ORANJE: Onwaarschijnlijk onderzoek heeft meer zin dan je denkt!

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 4
[OPINIE]  Geplaatst op 14/10/2019 - 22:56  door: .

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 4

Door Marcel Twickler - De Endocrine Society loopt ten einde. Aanwezigheidsertificaten worden gehaast uitgeprint. Langzaamaan verdwijnt die dag de endocrine society rugzak uit het straatbeeld. Inschrijving voor de 2015 versie in San Diego is juist gestart. Het is toch altijd een beetje weemoed.

Lees het hele artikel omtrentBlog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 4
  • Bekeken (2628)

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 3
[OPINIE]  Geplaatst op 14/10/2019 - 22:56  door: .

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 3

Door Marcel Twickler - Wederom een regentje bij het begin van de dag, hier, in Chicago. Prettig wel dat deze snel oplossen om vervolgens tot een temperatuur van 25 graden en half bewolkt de dag door te maken. Tegen het einde van de dag een forse onweersbui. Een drukke dag binnen in het congrescentrum wacht.

Lees het hele artikel omtrentBlog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 3
  • Bekeken (2980)

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 2
[OPINIE]  Geplaatst op 14/10/2019 - 22:56  door: .

Blog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 2

Door Marcel Twickler - Vandaag een druilerige regen in Chicago. Paraplu op en op naar de shuttle bus. Deze tweede dag van de Endocrine Society is er een sessie “hoogtepunten rondom diabetes in 2013” welke ik naar voren wil halen. Deze sessie vat samen waar recent onderzoek rondom type 1 diabetes condenseerde, maar vooral ook waar verwachting is dat deze kennis zal leiden naar verbetering van toekomstige diabeteszorg. Dit gevoel van condensatie en verwachting is nu juist ook dat wat Chicago als stad zelf biedt. Veel artistieke initiatieven op verschillende plekken in de stad. Naast klassieke uitingen (openlucht concert Handel vandaag) ook experimentele kunst. Daarnaast ook de rust van robuuste natuur, zoals het meer Michigan. Herinnert me dit weer aan mijn bezoek aan het Field Museum van gisteren?

Lees het hele artikel omtrentBlog: Congres van de Endocrine Society in Chicago dag 2
  • Bekeken (2639)

[OPINIE]  Geplaatst op 14/10/2019 - 22:56  door: .

Klein gebaar, groot verschil

'Of de mensen in de zaal nog eigen voorbeelden hebben?' vraagt de gespreksleidster na mijn presentatie over intimiteit en seksualiteit in de palliatieve zorg. Ja die hebben ze; ieder mens is immers levenslang een seksueel wezen (in de brede zin van het woord) en heeft behoeft aan intimiteit. De voorbeelden variëren van schrijnend tot ontroerend en alles er tussenin.

Lees het hele artikel omtrentKlein gebaar, groot verschil
  • Bekeken (3420)