Dermatologie


Geplaatst op 17/09/2017 - 13:37  in: Dermatologie

Imiquimod bij peri-oculair plaveiselcarcinoom succesvol

De toepassing van imiquimodcrème 5% is een veilige en effectieve behandeling van peri-oculaire laesies, waaronder actinische keratose, basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom, zo volgde uit een recent case report.

Lees het hele artikel omtrentImiquimod bij peri-oculair plaveiselcarcinoom succesvol


Geplaatst op 17/09/2017 - 11:44  in: Dermatologie

"Scherp regels voor het gebuik van methylisothiazolinon aan"

Methylisothiazolinon is een veelgebruikt conserveermiddel dat de laatste tientallen jaren onder meer in lichaamsverzorgingsproducten en gezichtscosmetica is toegepast. Het is echter – doordat het een biocide is die tot de groep isothiazolinonen behoort en vorming van micro-organismen voorkomt – cytoxisch, en kan ernstige contactallergie geven.

Lees het hele artikel omtrent"Scherp regels voor het gebuik van methylisothiazolinon aan"


Geplaatst op 17/09/2017 - 11:41  in: Dermatologie

"Ander soort campagne nodig om te wijzen op gevaar zonnebank"

Hoewel de gevaren van het gebruik van de zonnebank bij het grote publiek inmiddels wel bekend verondersteld mogen worden, blijft de zonnebank onverminderd populair. “Hoog tijd om hier iets aan te doen,” zo stelde dr. Emilie van Deventer, teamleider van het Radiation Programme bij de WHO tijdens de EADV.

Lees het hele artikel omtrent"Ander soort campagne nodig om te wijzen op gevaar zonnebank"


Geplaatst op 16/09/2017 - 13:33  in: Dermatologie

“Serlopitant veelbelovende therapie bij pruritus”

Er gloort hoop voor patiënten met chronische pruritus, zo bleek uit de resultaten van een fase 2-studie met serlopitant, een zeer potente NK1R-antagonist. Serlopitant verstoort het jeuksignaal in de huid zodat het de hersenen niet kan bereiken.

Lees het hele artikel omtrent“Serlopitant veelbelovende therapie bij pruritus”


Geplaatst op 16/09/2017 - 13:28  in: Dermatologie

Ixekizumab behoudt effect op 5 jaar

Recente lange termijn data van ixekizumab laten zien dat eerder bereikte effecten behouden blijven. Ixekizumab biedt aanhoudende complete tot bijna complete respons tot en met 5 jaar evenals aanhoudende verbeteringen op DLQI en vermindering van jeuk tot en met 4,5 jaar behandeling.

Lees het hele artikel omtrentIxekizumab behoudt effect op 5 jaar


Geplaatst op 16/09/2017 - 13:22  in: Dermatologie

“Behandeling atopische dermatitis veelbelovend”

De behandeling van atopische dermatitis bevindt zich in een stroomversnelling nu er uiteenlopend onderzoek wordt gedaan naar de verschillende pathways die bij het ontstaan van de ziekte zijn betrokken. Mogelijk leidt dit tot nieuwe effectieve therapieën met o.a. biologicals.

Lees het hele artikel omtrent“Behandeling atopische dermatitis veelbelovend”


Geplaatst op 16/09/2017 - 13:16  in: Dermatologie

“Zorgwekkende opmars SOA”

Met het beschikbaar komen van de hiv-remmers en vrij recent van pre-expositie profylaxe (PrEP) is de angst voor hiv-besmetting aanzienlijk afgenomen. Dit heeft echter wel geleid tot een forse toename van het aantal SOA, aldus prof. dr. Colm O’Mahony, consultant genito-urinaire ziekte in Chester.

Lees het hele artikel omtrent“Zorgwekkende opmars SOA”


Geplaatst op 16/09/2017 - 13:11  in: Dermatologie

Geen overdracht certolizumab pegol via placenta

Chronische actieve inflammatoire ziekten zoals psoriasis treffen niet zelden vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Juist zwangere vrouwen hebben behoefte aan veilige en effectieve behandeling omdat adequate ziektecontrole belangrijk kan zijn bij het verminderen van negatieve zwangerschapsuitkomsten.

Lees het hele artikel omtrentGeen overdracht certolizumab pegol via placenta


Geplaatst op 15/09/2017 - 09:31  in: Dermatologie

EADV in Oranje: vooruit blijven kijken

Tijdens een goed bezochte ‘EADV in Oranje’ avond tijdens het 26ste congres van de EADV in Genève werd de Nederlandse dermatoloog tussen de gerechten door bijgepraat over diverse nieuwe ontwikkelingen binnen de dermatologie.

Lees het hele artikel omtrentEADV in Oranje: vooruit blijven kijken


Geplaatst op 15/09/2017 - 09:30  in: Dermatologie

Gunstige lange termijn uitkomsten brodalumab

Meer dan de helft van de patiënten met matige tot ernstige plaque psoriasis die met brodalumab wordt behandeld, heeft na twee jaar nog PASI 100. Daarnaast ervaren patiënten significante verbeteringen in de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven.

Lees het hele artikel omtrentGunstige lange termijn uitkomsten brodalumab