E-health


Geplaatst op 30/08/2017 - 11:30  in: CVRM

Is e-health een revolutie in de cardiovasculaire geneeskunde?

De gezondheidszorg moet zich aanpassen aan de nieuwe behoeften van mensen, die tegenwoordig via andere middelen (online) toegang hebben de gezondheidszorg en gezondheidsinformatie. Dat viel deze week te beluisteren tijdens de discussie over e-health op het ESC-congres.

Lees het hele artikel omtrentIs e-health een revolutie in de cardiovasculaire geneeskunde?


Geplaatst op 28/01/2015 - 12:02  in: E-health

App helpt bij administratie van werkroosters en vakantie in huisartsenpraktijk

Huisartsen, assistenten en andere medewerkers binnen de huisartsenpraktijk kunnen sinds kort gebruik maken van de nieuwe app Mijn Praktijk. Deze app helpt medewerkers van de praktijk met de administratie van werkroosters, vakantiedagen en overwerk.

Lees het hele artikel omtrentApp helpt bij administratie van werkroosters en vakantie in huisartsenpraktijk


Geplaatst op 18/12/2014 - 09:30  in: E-health

Inforium Kanker geeft patiënten betrouwbare informatie

Huisartsen die patiënten met kanker begeleiden, kunnen met behulp van het nieuwe instrument Inforium Kanker.nl patiënten goede en betrouwbare informatie over hun aandoening en behandeling geven. Op dit moment wordt Inforium Kanker.nl verspreid onder duizenden zorgverleners in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. In het nieuwste nummer van Mednet vertelt initiatiefnemer, KNO-arts Markus Oei, over het idee achter Inforium.

Lees het hele artikel omtrentInforium Kanker geeft patiënten betrouwbare informatie


Geplaatst op 11/12/2014 - 12:00  in: E-health

Huisartsenpraktijk heeft virtuele assistente

De huisartsenpraktijk van Jaco Beeker in Mijdrecht heeft sinds kort een virtuele assistente. 'Bibi' is een zogenaamde chatbot en beantwoordt automatisch vragen van patiënten. Dat meldt de website Smarthealth.nl.

Lees het hele artikel omtrentHuisartsenpraktijk heeft virtuele assistente


Geplaatst op 27/11/2014 - 10:21  in: E-health

'Huisarts wordt dirigent van het digitaal-medische kamerorkest'

De huisarts wordt in de toekomst 'dirigent van het digitaal-medische kamerorkest' Dat zegt Renaat Peleman, hoofdarts van het UZ Gent. in het tijdschrift Humo. Hij schetst, samen met andere artsen, de staat van de gezondheidszorg in 2034.

Lees het hele artikel omtrent'Huisarts wordt dirigent van het digitaal-medische kamerorkest'


Geplaatst op 25/11/2014 - 12:50  in: E-health

Apeldoornse huisartsenpost ontwikkelt app voor beeldbellen

Patiënten van de Apeldoornse huisartsen kunnen sinds kort op elke willekeurige plek beeldbellen met een huisarts op de huisartsenpost of een thuiszorgmedewerker. De nieuwe app Magikmeekijken.nl is ontwikkeld door de Apeldoornse huisartsenpost; thuiszorgorganisatie Verian is inmiddels begonnen met een pilot met dezelfde app.

Lees het hele artikel omtrentApeldoornse huisartsenpost ontwikkelt app voor beeldbellen


Geplaatst op 10/11/2014 - 15:09  in: Luchtwegen

Zelfmanagement bij astma via internet heeft gunstige invloed op zorgkosten

Zelfmanagement via internet bij astma heeft op de lange termijn positieve effecten, wat een gunstige invloed heeft op de kosteneffectiviteit in de dagelijkse praktijk. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek, meldt Huisarts & Wetenschap.

Lees het hele artikel omtrentZelfmanagement bij astma via internet heeft gunstige invloed op zorgkosten


Geplaatst op 04/11/2014 - 16:37  in: E-health

'Grote marktpartijen gaan e-health opschalen'

Grote marktpartijen als Apple, Google, Wallmart en Facebook zullen het voortouw nemen bij de broodnodige opschaling van e-health, zeker wanneer professionals en politiek blijven hangen in koudwatervrees. Die verwachting sprak minister Schippers van VWS uit tijdens de E-health Convention van Skipr/Emerce op 4 november in Amsterdam. Dit meldt Skipr op haar website.

Lees het hele artikel omtrent'Grote marktpartijen gaan e-health opschalen'


Geplaatst op 15/10/2014 - 08:44  in: Luchtwegen

Slimme pleister registreert gegevens bij COPD

Het Raboudumc heeft samen met Philips een pleister ontiwkkeld waarmee dag en nacht gegevens verzameld worden over de mate van fysieke (in)activiteit, de ademhaling, hartritme en variaties in de hartslag. De gegevens worden via de cloud naar het digitale gezondheidsplatform van Philips gezonden waar ze worden gedeeld met de desbetreffende zorgverleners binnen het Radboudumc.

Lees het hele artikel omtrentSlimme pleister registreert gegevens bij COPD


Geplaatst op 13/10/2014 - 11:28  in: E-health

‘Face to face contact met patient is niet altijd nodig’

Face to face contact met de patiënt is niet altijd nodig, als het gaat om voorlichting over een ingreep en het vragen om informed consent. Dat stelt dr. Michael Klemt-Kropp, MDL-arts in Medisch Centrum Alkmaar. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van een coloscopie-applicatie, waarover hij spreekt tijdens de E-health Convention, op 4 november in Amsterdam.

Lees het hele artikel omtrent‘Face to face contact met patient is niet altijd nodig’