E-learning

Mednet e-learning is een online nascholingsmodule, die u bijschoolt over een specifiek (huisartsgeneeskundig) onderwerp. De modules bestaan uit achtergrondinformatie, links naar relevante standaarden of richtlijnen en er is is veel ruimte voor casuïstiek. De modules zijn gratis te maken en geaccrediteerd door bureau Cluster 1. Na inschrijving met uw BIG-nummer en het voldoende maken van de toets, worden uw punten eens per maand bijgeschreven in GAIA. Mednet e-learning is primair bedoeld voor BIG-geregistreerden.


Geplaatst op 06/02/2017 - 11:58  in: E-learning

E-learning Astma Module 1: Uitdagingen in het diagnostisch proces

[CME] Deze nascholing behandelt de uitdagingen in het diagnostisch proces bij astma. Over- en onderdiagnostiek van astma speelt een belangrijke rol in astmazorg. Door in te gaan op de belangrijkste valkuilen bij differentiaal diagnostiek, krijgt de deelnemer meer inzicht en handvatten om tot een correcte diagnose van astma te komen.

Lees het hele artikel omtrentE-learning Astma Module 1: Uitdagingen in het diagnostisch proces


Geplaatst op 02/02/2017 - 15:26  in: E-learning

E-learning Immuno-oncologie module 2: Bijwerkingenmanagement checkpoint inhibitors

[CME] Steeds meer zorgverleners krijgen te maken met patiënten met kanker die met immuuntherapie behandeld worden. Aangezien deze vorm van therapie vrij nieuw is, wordt in deze module uitvoerig stilgestaan bij de meest voorkomende bijwerkingen die door immuuntherapie kunnen optreden. Hoe herkent u de bijwerkingen? Welke vragen kunt u stellen om beter inzicht in de situatie van de patiënt te krijgen? Welke ondersteunende therapie kan er ingezet worden?

Lees het hele artikel omtrentE-learning Immuno-oncologie module 2: Bijwerkingenmanagement checkpoint inhibitors


Geplaatst op 19/01/2017 - 15:43  in: E-learning

E-learning Immuno-oncologie module 1: immunologie en immuuntherapie

[CME] Steeds meer zorgverleners krijgen te maken met oncologische patiënten die met immuuntherapie behandeld worden. Aangezien deze vorm van therapie vrij nieuw is, wordt in deze module uitvoerig stilgestaan bij hoe het immuunsysteem werkt, het ontstaan van kanker en wat immuuntherapie is. Daarnaast komen de verschillende vormen van immuuntherapie aan bod.

Lees het hele artikel omtrentE-learning Immuno-oncologie module 1: immunologie en immuuntherapie


Geplaatst op 05/01/2017 - 10:49  in: E-learning

E-learning: PCSK9-remmers bij cardiologische patiënten

[CME] In deze e-learning wordt besproken wat de rol is van PCSK9-remmers bij cardiologische hoog-risicopatiënten, onder andere met een doorgemaakt hartinfarct en statine-intolerantie?

Lees het hele artikel omtrentE-learning: PCSK9-remmers bij cardiologische patiënten


Geplaatst op 05/01/2017 - 10:23  in: E-learning

E-learning: PCSK9-remmers bij FH-patiënten en statine-intolerantie

[CME] In deze e-learning wordt besproken voor welke patiënten, specifiek patiënten met familiaire hypercholesterolemie (FH) en statine-intolerantie, PCSK9-remmers kunnen worden voorgeschreven.

Lees het hele artikel omtrentE-learning: PCSK9-remmers bij FH-patiënten en statine-intolerantie


Geplaatst op 08/12/2016 - 16:28  in: E-learning

E-learning: Insectengifallergie behandelen met allergie immunotherapie, hoe zinvol is dat?

[CME] In deze e-learning wordt een allergie voor insectengif behandeld. Wanneer is er sprake van insectengifallergie en wanneer spreken we nog over een ‘normale reactie’ op een insectensteek?

Lees het hele artikel omtrentE-learning: Insectengifallergie behandelen met allergie immunotherapie, hoe zinvol is dat?


Geplaatst op 07/12/2016 - 11:10  in: E-learning

E-learning: Diagnostiek en behandeling van pijn bij patiënten met kanker

[CME] Pijn bij patiënten met kanker is meestal chronisch van karakter. Het doel van de behandeling is de pijn op een acceptabel niveau te brengen met aanvaardbare bijwerkingen. Bij optimale behandeling gaan professionals ervan uit dat pijn bij kanker voor ca. 90% van de patiënten goed en eenvoudig behandeld kan worden.

Lees het hele artikel omtrentE-learning: Diagnostiek en behandeling van pijn bij patiënten met kanker


Geplaatst op 03/11/2016 - 15:32  in: E-learning

Videoverslag antistolling bij AF in de eerste lijn?

[CME] Op 7 oktober 2016 heeft het Jaarcongres HartVaatHAG 2016 plaats gevonden. Tijdens deze bijeenkomst was er een paneldiscussie met als belangrijkste vraag: is de tijd rijp om NOAC’s tot de eerste lijn toe te laten. Door onderstaande video’s te bekijken weet je precies wat er is besproken.

Lees het hele artikel omtrentVideoverslag antistolling bij AF in de eerste lijn?


Geplaatst op 20/10/2016 - 11:24  in: E-learning

E-learning: Familiaire hypercholesterolemie

[CME] Familiaire hypercholesterolemie (FH) komt met een prevalentie van gemiddeld 1 op 240 vaker voor dan wordt gedacht. De huisarts zal patiënten met FH, die al in de eerste fase komen met vragen en zorgen, moeten begeleiden tijdens de diagnostisering en het verdere (behandel)traject van FH. In deze e-learningmodule leert u over de achtergrond van FH, u weet welke soorten er zijn en u krijgt een indruk van periodieke onderzoeken. Ook weet u wanneer en bij welke afwijkingen u moet overleggen.

Lees het hele artikel omtrentE-learning: Familiaire hypercholesterolemie


Geplaatst op 20/10/2016 - 11:16  in: E-learning

E-learning: Bariatrische chirurgie en de langetermijneffecten

[CME] In verschillende NHG-standaarden wordt bariatrie genoemd als een geschikte therapie voor (morbide) obese patiënten. De resultaten op korte termijn zijn vaak veelbelovend; maar hoe zijn de resultaten op lange termijn? Welke complicaties kunnen optreden? In deze e-learningmodule worden de mogelijke complicaties op een rijtje gezet. Ook komt aan bod wat u als huisarts kan betekenen bij de begeleiding van de bariatrisch patiënt om zo complicaties op de lange termijn te herkennen, te behandelen, en indien mogelijk te voorkomen.

Lees het hele artikel omtrentE-learning: Bariatrische chirurgie en de langetermijneffecten