E-learning

Mednet e-learning is een online nascholingsmodule, die u bijschoolt over een specifiek (huisartsgeneeskundig) onderwerp. De modules bestaan uit achtergrondinformatie, links naar relevante standaarden of richtlijnen en er is is veel ruimte voor casuïstiek. De modules zijn gratis te maken en geaccrediteerd door bureau Cluster 1. Na inschrijving met uw BIG-nummer en het voldoende maken van de toets, worden uw punten eens per maand bijgeschreven in GAIA. Mednet e-learning is primair bedoeld voor BIG-geregistreerden.


Geplaatst op 06/06/2018 - 09:47  in: E-learning

Theorie & Praktische vaardigheden: Rinitis in de huisartsenpraktijk

Deze e-learning gaat dieper in op de theoretische achtergrond en praktische vaardigheden van rinitis in de huisartsenpraktijk. De meest voorkomende kwalen en onderzoeken bij rinitis komen aan bod, waarbij wordt ingezoomd op zowel eerste- als tweedelijns onderzoeken en behandelingen. Gebaseerd op de onlangs verschenen nieuwe NHG-Standaard rinitis (2018).

Lees het hele artikel omtrentTheorie & Praktische vaardigheden: Rinitis in de huisartsenpraktijk


Geplaatst op 25/05/2018 - 13:01  in: E-learning

E-learning Understanding immunoscience

[CME] A guide for specialists working with immunotherapies

Lees het hele artikel omtrentE-learning Understanding immunoscience


Geplaatst op 18/04/2018 - 15:09  in: E-learning

E-learning Immune related biomarkers

[CME] After completing this e-learning you will have a broader knowledge of: • The definition and potential role of biomarkers in oncology • The basics and clinical relevance of immune-biomarkers in particular PD-L1, TMB and MSI • The potential benefit and challenges of each of these biomarkers in the near future

Lees het hele artikel omtrentE-learning Immune related biomarkers


Geplaatst op 15/02/2018 - 11:44  in: Mednet Topartsen

Aanmelding 25e Prix Galien van start

De aanmeldingsprocedure voor de Prix Galien is gestart. Tot 13 april kunnen geneesmiddelen en toponderzoekers als kandidaat worden aangemeld voor de Prix Galien Pharmaceutical Award en de Prix Galien Research Award. De nieuwe Prix Galien MedTech Award beloont aantoonbaar waardevolle innovaties in de zorg voor patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener en beoogt deze te bekrachtigen.

Lees het hele artikel omtrentAanmelding 25e Prix Galien van start


Geplaatst op 18/07/2017 - 09:50  in: E-learning

E-learning Immuno-oncologie module 3: Verpleegkundige casuïstiek

[CME] Steeds meer zorgverleners krijgen te maken met patiënten met kanker die met immuuntherapie behandeld worden. Aangezien deze vorm van therapie vrij nieuw is, wordt in deze module uitvoerig stil gestaan bij het herkennen en managen van bijwerkingen. Aan de hand van casuïstiek worden verschillende signalen van/en bijwerkingen besproken. Tevens wordt aangegeven welke aanvullende diagnostiek van toegevoegde waarde kan zijn en of er interventies mogelijk zijn.

Lees het hele artikel omtrentE-learning Immuno-oncologie module 3: Verpleegkundige casuïstiek


Geplaatst op 23/05/2017 - 14:51  in: E-learning

E-learning Astma Module 2: Inzicht in ernstig astma

[CME] Deze nascholing gaat over ernstig astma en geeft informatie hoe u ernstig astma kunt onderscheiden van moeilijk behandelbaar astma. Er is sprake van verschillende fenotypen bij ernstig astma. In deze nascholing gaan we daarop in en laten wij zien welke verschillende behandelopties er zijn en wanneer doorverwijzen naar de longarts/expert ernstig astma noodzakelijk is.

Lees het hele artikel omtrentE-learning Astma Module 2: Inzicht in ernstig astma


Geplaatst op 06/02/2017 - 11:58  in: E-learning

E-learning Astma Module 1: Uitdagingen in het diagnostisch proces

[CME] Deze nascholing behandelt de uitdagingen in het diagnostisch proces bij astma. Over- en onderdiagnostiek van astma speelt een belangrijke rol in astmazorg. Door in te gaan op de belangrijkste valkuilen bij differentiaal diagnostiek, krijgt de deelnemer meer inzicht en handvatten om tot een correcte diagnose van astma te komen.

Lees het hele artikel omtrentE-learning Astma Module 1: Uitdagingen in het diagnostisch proces


Geplaatst op 02/02/2017 - 15:26  in: E-learning

E-learning Immuno-oncologie module 2: Bijwerkingenmanagement checkpoint inhibitors

[CME] Steeds meer zorgverleners krijgen te maken met patiënten met kanker die met immuuntherapie behandeld worden. Aangezien deze vorm van therapie vrij nieuw is, wordt in deze module uitvoerig stilgestaan bij de meest voorkomende bijwerkingen die door immuuntherapie kunnen optreden. Hoe herkent u de bijwerkingen? Welke vragen kunt u stellen om beter inzicht in de situatie van de patiënt te krijgen? Welke ondersteunende therapie kan er ingezet worden?

Lees het hele artikel omtrentE-learning Immuno-oncologie module 2: Bijwerkingenmanagement checkpoint inhibitors


Geplaatst op 19/01/2017 - 15:43  in: E-learning

E-learning Immuno-oncologie module 1: immunologie en immuuntherapie

[CME] Steeds meer zorgverleners krijgen te maken met oncologische patiënten die met immuuntherapie behandeld worden. Aangezien deze vorm van therapie vrij nieuw is, wordt in deze module uitvoerig stilgestaan bij hoe het immuunsysteem werkt, het ontstaan van kanker en wat immuuntherapie is. Daarnaast komen de verschillende vormen van immuuntherapie aan bod.

Lees het hele artikel omtrentE-learning Immuno-oncologie module 1: immunologie en immuuntherapie


Geplaatst op 05/01/2017 - 10:23  in: E-learning

E-learning: PCSK9-remmers bij FH-patiënten en statine-intolerantie

[CME] In deze e-learning wordt besproken voor welke patiënten, specifiek patiënten met familiaire hypercholesterolemie (FH) en statine-intolerantie, PCSK9-remmers kunnen worden voorgeschreven.

Lees het hele artikel omtrentE-learning: PCSK9-remmers bij FH-patiënten en statine-intolerantie