Medische detectives: help ons met de diagnose!

Er zijn veel mensen die dagelijks lichamelijke klachten of pijn hebben, zonder te weten wat de oorzaak is. Voor die mensen komt AVROTROS met een nieuw programma, gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg: Medische Detectives. Wij vragen graag uw hulp hierbij.

Het programma

Samen met de patiënt gaan wij in het programma op zoek naar de juiste diagnose en een passende behandeling. Daarbij hebben we hulp nodig van iedereen die de klachten van de patiënt herkent of meer weet over het ziektebeeld en een mogelijke behandeling.

De patiënt

Een 28-jarige Nederlandse vrouw heeft sinds 2017 klachten van tintelingen en een doof gevoel in haar benen. Daarnaast heeft zij spierkrampen en onwillekeurige spierbewegingen, en een branderig gevoel onder de voeten en in de kuiten. Op dit moment heeft ze continu een brandende pijn in beide benen (NRS 8) en tintelingen en een brandend gevoel in alle vingers (NRS 6).

  • Neurologisch onderzoek: sensibiliteit en motoriek intact. EMG: ga. MRI CTWK: ga. Lichamelijk onderzoek internist: ga. Geen Lyme.
  • Afwijkende labwaarden : Vitamine B12 87; Creat 95; Foliumzuur 5.8; CMV IgG pos; Borrelia IgG pos.

Het medisch dossier van Iris kunt u hier lezen. Bekijk ook de video waarin Iris vertelt wat er met haar aan de hand is:

Beschikt u over kennis die Iris verder kan helpen? Help ons met de diagnose voor Iris!

 

Uw antwoord zal doorgestuurd worden naar het productieteam van de AVROTROS. Zij kunnen contact met u opnemen voor eventuele vragen. Uw gegevens zullen niet voor andere doeleinden gebruikt worden. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van AVROTROS