VTE & Kanker: tijd voor een nieuwe aanpak?

[Mednet TV]

Om verder te lezen dient u in te loggen of te registreren

Nog geen account?

Wilt u de gehele pagina bekijken en heeft u nog geen account?

 

Op dinsdag 21 november 2018 heeft deze uitzending live plaats gevonden. Uitzending gemist? U kunt de web-tv nu on-demand bekijken wanneer het u uitkomt.


Patiënten met kanker en een veneuze trombo-embolie zijn een kwetsbare groep, bloedingen en recidief risico moeten bij deze patiënten zeer nauwkeurig overwogen worden.1 Gelukkig geven de huidige richtlijnen daar enig handvat voor.1 Sinds een aantal maanden zijn verschillende nieuwe studies uitkomen over de behandeling van VTE bij deze groep met DOAC’s.2-4 Mogelijk veranderen in de toekomst hierdoor de richtlijnen voor deze patiëntengroep. Maar als dat zo is: hoe pas je dat dan toe? Kortom: een nascholing over nieuwe inzichten, behandeladviezen en praktische tips op het gebied van risicogroepen en dosering.

Referentie
1. Nederlandse Internisten Vereniging. Richtlijn antitrombotisch beleid. 2016; (http://richtlijnendatabase.nl/richtlijn/antitrombotisch_beleid).
2. Streiff MB, et al. Am J Hematol. 2018; 93(5): 664-71.
3. Young AM, et al. J Clin Oncol. 2018; 36(20): 2017-23.
4. Raskob GE, et al. N Engl J Med. 2018; 378(7): 615-24.

 

Voor wie?

Deze nascholing is primair bedoeld voor internisten en oncologen.

Waar?

U kunt de uitzending hier bekijken door in te loggen op deze pagina.

Sprekers

  • Prof. dr. Karina Meijer, internist-hematoloog, UMCG, Groningen
  • Dr. Sanne van Wissen, internist, OLVG, Amsterdam
  • Inge Diepman, moderator

Accreditatie

Accreditatie is toegekend (onder ID 343410) voor 1 punt door de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), geldig tot 6-2-2021

Kosten

Geen, deze uitzending is kosteloos te bekijken.

Vragen?

Voor vragen over deze uitzending kunt u terecht bij nascholing@springer.com.

 

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Bayer_Cross_4c_100801

L.NL.MKT.10.2018.1962

 

 


In het kader van GDPR leeft Springer de wet- en regelgeving na zoals deze wordt gesteld door deze wet. Voor deze nascholing geldt dat het een samenwerking betreft tussen Springer en Bayer en dat zij elk hun eigen doel en middelen bepalen in de verwerking van persoonsgegevens. Springer en Bayer zijn daarmee afzonderlijk verwerkingsverantwoordelijken. De privacyvoorwaarden die van toepassing zijn vindt u hier: Springer Healthcare & Bayer.