Atopisch (constitutioneel) eczeem in de huisartsenpraktijk

[Mednet TV]

Om verder te lezen dient u in te loggen of te registreren

Nog geen account?

Wilt u de gehele pagina bekijken en heeft u nog geen account?

 

Atopisch eczeem is een huidaandoening die in de huisartspraktijk veel gezien wordt. In de afgelopen decennia is er weinig ontwikkeling geweest in de behandeling van patiënten met atopisch eczeem. Daardoor is de behandeling van eczeem vaak een kwestie van veel uitproberen met o.a. lokale corticosteroïden, waarbij het niet altijd duidelijk is wanneer een doorverwijzing naar de tweede lijn op zijn plaats is.

In deze uitzending gaan dermatoloog Patrick Kemperman en huisarts Femke van Gennip onder leiding van moderator Tom van 't Hek uitgebreid in op de beschikbare behandelingen, de juiste stappen en een eventuele tijdige doorverwijzing, waarbij het patiëntperspectief nadrukkelijk aan bod komt. Ook worden nieuwe behandelmogelijkheden besproken die sinds kort in de tweede lijn beschikbaar zijn. U kunt tijdens de live uitzending uw vragen aan de sprekers voorleggen, die zij zullen bespreken en beantwoorden tijdens de discussie.

 

Sprekers

  • Patrick Kemperman, dermatoloog, Amsterdam UMC en Dijklander Ziekenhuis Purmerend
  • Femke van Gennip, huisarts in Zeist
  • Tom van 't Hek, voormalig huisarts en moderator

Waar en wanneer?

Maandag 28 oktober 2019 om 20.30 uur kunt u na het inloggen de uitzending op deze pagina bekijken.

Doelgroep en accreditatie

Deze uitzending is primair bedoeld voor huisartsen en huisartsen in opleiding. Accreditatie is voor deze doelgroep aangevraagd bij ABC1.

Kosten

Deze web-tv wordt u kosteloos aangeboden.

Vragen

Voor vragen over deze web-tv uitzending kunt u terecht bij nascholing@springer.com

 

Deze nascholing wordt mede mogelijk gemaakt door:

SanofiGenzyme_195x54

SANL.DUP.19.06.0310

 

In het kader van GDPR leeft Springer de wet- en regelgeving na zoals deze wordt gesteld door deze wet. Voor deze nascholing geldt dat het een samenwerking betreft tussen Springer en Sanofi Genzyme en dat zij elk hun eigen doel en middelen bepalen in de verwerking van persoonsgegevens. Springer en Sanofi Genzyme zijn daarmee afzonderlijk verwerkingsverantwoordelijken. De privacyvoorwaarden die van toepassing zijn vindt u hier: Springer Healthcare & Sanofi Genzyme.