Mastering Migraine series | Deel 1

[Mednet TV]

Om verder te lezen dient u in te loggen of te registreren

Nog geen account?

Wilt u de gehele pagina bekijken en heeft u nog geen account?

 

SHC_beeld_migraine_TEVA_700x400

Monoklonale antilichamen
Van ontwikkeling naar uw klinische praktijk

In 1975 ontwikkelde Köhler en Milstein een methode om efficiënt monoklonale antilichamen (mAbs) te produceren. Acht jaar later keurde de FDA de eerste therapeutische mAb goed. Momenteel zijn er al 80 mAbs goedgekeurd door de FDA voor behandeling van aandoeningen in verschillende indicatiegebieden.[1] Door de ontwikkeling van de mAbs tegen CGRP (calcitonine gen gerelateerd peptide) betreden deze mAbs nu ook het behandelveld van migraine.

Laat u in 1,5 uur online bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen door Antoinette Maassen van den Brink, Patricia Eekers, Emile Couturier en Hans Carpay.

Het inhoudelijke programma van deze webinar zal gericht zijn op uw klinische praktijk, waarbij het delen van kennis en ervaringen omtrent de behandeling van migraine centraal staat.

Sprekers

  • Dr. Antoinette Maassen van den Brink, associate professor farmacologie, Erasmus MC
  • Dr. Hans Carpay, neuroloog, Tergooi ziekenhuis
  • Dr. Emile Couturier, neuroloog, Boerhaave Medisch Centrum
  • Drs. Patricia Eekers, neuroloog, Laurentius Ziekenhuis Roermond
  • Tom van ‘t Hek, moderator

Waar en wanneer?

De uitzending zal op dinsdag 26 november 2019 te zien zijn van 20.30 uur tot 22.00 uur. U kunt na het inloggen de uitzending op deze pagina bekijken.

Doelgroep en accreditatie

Deze uitzending is primair bedoeld voor neurologen en verpleegkundig specialisten. Accreditatie is voor deze doelgroepen zijn aangevraagd bij de Nederlande vereniging voor Neurologie (NVN) en het Verpleegkundig Specialisten Vereniging (VSR).

Kosten

Deze web-tv wordt u kosteloos aangeboden.

Extra verdieping

Zou u graag ook uw kennis willen bijspijkeren over preventieve migrainebehandeling in het algemeen en de rol van CGRP in migraine? Volg dan de onderstaande geaccrediteerde Webinar op Medscape:

Vragen

Voor vragen over deze web-tv uitzending kunt u terecht bij nascholing@springer.com

 

Deze nascholing wordt mede mogelijk gemaakt door:

Teva_logo_tijdelijk

NL/FRE/19/0061D

 

[1] Cai HH. Therapeutic monoclonal antibodies approved by FDA in 2017. MOJ Immunol. 2018;6(3):82?84

In het kader van GDPR leeft Springer de wet- en regelgeving na zoals deze wordt gesteld door deze wet. Voor deze nascholing geldt dat het een samenwerking betreft tussen Springer en Teva en dat zij elk hun eigen doel en middelen bepalen in de verwerking van persoonsgegevens. Springer en Teva zijn daarmee afzonderlijk verwerkingsverantwoordelijken. De privacyvoorwaarden die van toepassing zijn vindt u hier: Springer Healthcare & Teva.