Geplaatst op 11 mei 2009 door: Onbekend | 0 reacties |

Groene Hart Ziekenhuis overweegt business club

Groene Hart Ziekenhuis overweegt business club

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda onderzoekt de mogelijkheden van een business club, waarvan bedrijven uit de regio lid kunnen worden. Medewerkers van die bedrijven zouden in ruil voor een financiële vergoeding sneller kunnen worden geholpen.

Dat heeft bestuursvoorzitter Dirk Jan Verbeek tegen het Algemeen Dagblad gezegd. Woordvoerder Marianne van Slooten zegt dat de plannen voor een business club nog verre van concreet zijn. “We zitten echt nog in de oriëntatiefase en onderzoeken hoe we aan de wensen voor goede zorg van particulieren en de bedrijven in de regio kunnen voldoen. In de oprichting van een business club zien wij een mogelijkheid om de capaciteit van het ziekenhuis beter te benutten, zonder de wachtlijsten extra te belasten.  Medewerkers van de bedrijven die lid zijn, zouden op rustige momenten zoals de vrijdagmiddag geholpen kunnen worden.” Daarnaast wil het ziekenhuis mogelijk het aanbod van avondspreekuren uitbreiden.

Voorkruipzorg

Inmiddels heeft de Socialistische Partij (SP) op het plan van het ziekenhuis gereageerd. In een persbericht roept de partij minister Ab Klink van VWS op dergelijke ‘voorkruipzorg’ te verbieden. Fractievoorzitter Agnes Kant: “We betalen allemaal premie en belasting, gewone mensen moeten niet achtergesteld worden ten bate van mensen met een dikke portemonnee." Ook wijst de partij erop dat de Nederlandse Zorgautoriteit eerder dit jaar heeft geconcludeerd dat wachtlijstbemiddeling tegen betaling niet is toegestaan.

Van Slooten van het GHZ noemt de reactie van de SP voorbarig. “Er is nog geen concreet plan. Vooralsnog is het de vraag óf zo’n business club er komt, dat wordt later dit jaar duidelijk.” Ook zegt ze dat het ziekenhuis in Gouda zich 'uiteraard' aan de wet zal houden.

Trefwoorden
,

Reacties (0)
(Advertentie)