Geplaatst op 18 december 2012 door: Suzanne Bremmers | 0 reacties |

VPHuisartsen: ‘VZVZ krijgt drie maanden’

VPHuisartsen: ‘VZVZ krijgt drie maanden’

VPHuisartsen geeft de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), het samenwerkingsverband van belangenorganisaties dat het EPD nieuw leven moet inblazen, drie maanden de tijd om het LSP te verbeteren. Mocht er na die tijd niets veranderd zijn aan de beveiliging van persoonsgegevens dan zal de vereniging alsnog verdere juridische stappen overwegen.

Eerder vandaag maakte VPHuisartsen bekend het kort geding tegen vier grote verzekeraars en VZVZ in te trekken. Nu de contractuele inspanningsverplichting om mee te doen aan het LSP geschrapt is, heeft de vereniging haar doel bereikt. Voor het kort geding tegen VZVZ ligt de zaak ingewikkelder, stelt Hans Nobel, secretaris van VPHuisartsen. “Er is nu zoveel discussie ontstaan. In de Tweede Kamer, zelfs de NPCF dat VZVZ steunt, vindt dat invoering moet worden uitgesteld totdat is voldaan aan de scherpere beveiligingseisen die minister Schippers heeft aangekondigd. VZVZ moet de kans krijgen om verbeteringen door te voeren. Daarom zeggen we nu: we laten het niet schieten, maar we temporiseren en geven ze een kans", aldus Nobel.    

Onveilig

Nobel is blij dat de inspanningsverplichting om op het LSP aan te sluiten geschrapt is. “We zijn tegen alle promotionele activiteiten van verzekeraars rond dit onveilige systeem. De opt-in zou niet gepropagandeerd mogen worden. We willen niet dat dit het contact met patiënten gaat belasten omdat we iets zouden moeten aanprijzen wat we feitelijk afwijzen. De uitwisseling van patiëntengegevens via het LSP is nu gewoon onveilig en te riskant."

 


Reacties (0)
(Advertentie)