Geplaatst op 3 februari 2014 door: Anouk Middelkamp | 0 reacties |

Kandidaat Toparts: Suzanne Pasmans

Kandidaat Toparts: Suzanne Pasmans

Dermatoloog Suzanne Pasmans is, samen met negen andere medisch specialisten, genomineerd voor de titel Toparts 2014. De redactie van Mednet en de Orde van Medisch Specialisten maakten, in tekst en beeld, een portret van deze bijzondere arts. Collega medisch specialisten kunnen stemmen op hun favoriet. Wie moet er volgens u Mednet Toparts 2014 worden?

Dermatoloog Suzanne Pasmans, die zich gespecialiseerd heeft in kinderdermatologie, wordt door collega’s geprezen als een deskundige en collegiale arts. Zij stelt het kind en zijn ouders altijd centraal en versterkt met behulp van moderne communicatietechnieken het zelfmanagement van patiënten. Haar gedrevenheid uitte zich onder meer in het opzetten van het digitale Huidhuis, een website over huidaandoeningen zoals constitutioneel eczeem bij kinderen (www.huidhuis.nl). Een collega zegt daarover: ‘De kinderdermatologie krijgt daarmee een nieuwe start met nieuwe vleugels. Het Huidhuis trekt inmiddels dagelijks veel bezoekers. De vernieuwende wijze waarop ze haar vak uitoefent, zorgt er voor dat ze inmiddels een leidende rol vervult. 

Pasmans promoveerde aan de UvA op IgE-depent histamine relasign activity in atopy. Ze was daarna onderzoeker moleculaire biologie in Parijs. Daarna studeerde ze immunologie en dermatologie in Amsterdam en Utrecht. Vanaf 2000 breidde ze haar aandachtsgebieden uit tot kinderdermatologie en -allergologie. Tussen 2008 en 2010 volgde ze het Elisabeth Steyn Parvé II-programma voor talentvolle vrouwelijke onderzoekers. Momenteel bekleedt ze de bijzondere leerstoel kinderdermatologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook patiënten prijzen de dermatoloog en haar gevoel voor teamwork. Zo schrijft iemand op ZorgkaartNederland: ‘Het lijkt er op alsof deze dokter alles in overleg doet met haar medewerkers om het de patiënt naar de zin te maken’.

Een collega noemt Suzanne Pasmans ‘een duizendpoot, met passie voor het vak in het kwadraat’.  Daarbij springt vooral haar vernieuwingsdrift in het oog. Iemand zegt: ‘Onvermoeibaar positief en constructief combineert zij hoogwaardige patiëntenzorg met wetenschap’. Ook het begeleiden van promovendi doet zij volgens meerdere collega’s meer dan voortreffelijk. ‘Kortom, een zeer inspirerende arts’.

 

Stemmen kan hier

Andere genomineerden:

Marleen Bakker - longarts, Erasmus MC
Michael van Balken - uroloog, Rijnstate Arnhem
Denise Eygendaal - orthopeed, Amphia Ziekenhuis Breda 
Hans van der Hoeven - internist, Radboudumc Nijmegen
Refik Kaplan - cardioloog, Röpcke Zweers Ziekenhuis Hardenberg
Dick Koning - anesthesioloog, Catharina Ziekenhuis Eindhoven
Sandra Kooij - psychiater, PsyQ, Den Haag
Joggem Veen - gynaecoloog/obstetricus, Máxima Medisch Centrum Eindhoven/Veldhoven
Corien Verschuuren-Bemelmans - klinisch Geneticus, UMC Groningen


Reacties (0)
(Advertentie)