Geplaatst op 27 mei 2014 door: Alexandra Dijkstra | 0 reacties |

Wandelen met de huisarts lijkt succesvol

Wandelen met de huisarts lijkt succesvol

Het initiatief van Huisartsenpraktijk Broekpolder in Heemskerk om te gaan wandelen met patiënten en buurtbewoners om zo de beweging te bevorderen is een succes. Huisarts Renate Beunder en verpleegkundige Netty Teunissen zijn vorige week donderdagochtend van start gegaan met een wekelijks wandel-halfuurtje.

De reden van het initiatief van huisarts Renate Beunder van Huisartsenpraktijk Broekpolder in Heemskerk is om daadwerkelijk patiënten meer te laten bewegen, in plaats van alleen advies te geven dat ze moeten bewegen. “Bewegen is gezond en 30 minuten per dag geeft al zoveel gezondheidswinst!”, zegt Beunder.
Het wandelen is niet alleen gezond, het is ook een gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. Denise Boon van wijkcentrum Citadel, waar de wandeling elke donderdag start:  "Ik liep deze tweede keer voor het eerst mee. Er hing een hele leuke sfeer. Na de wandeling hebben we ook nog met z’n allen gezeten en nagepraat.”

Uitbreiden

De twee initiatiefnemers hebben al veel positieve reacties ontvangen. Als er meer animo is, willen ze zelfs uitbreiden naar meerdere dagen en misschien ook wel ’s avonds. Iedereen mag meelopen en daarom wordt er rekening gehouden met het tempo van de wandeling. Beunder en Teunissen zijn ook trainer/coach, zij weten precies hoe ze snellere en langzamere wandelaars weer bij elkaar moeten krijgen.

Oplossing

Niet alleen in Heemskerk zijn de huisartsen aan het wandelen, ook in Oldenzaal. Huisarts Frank Greeven wandelt ook met zijn patiënten om de beweging te bevorderen. Hij wandelt twee keer per week een halfuur. Volgens hem is het wandelen een oplossing voor veel gezondheidsproblemen, niet alleen lichamelijke, maar het is ook goed voor de geestelijke gezondheid. Tijdens de wandeling krijgt hij wel eens vragen van patiënten. Dit vindt hij over het algemeen geen probleem, het moet alleen niet te intensief worden.


Reacties (0)
(Advertentie)