Geplaatst op 30 maart 2016 door: Mednet Redactie | 0 reacties |

E-learning: Urineweginfecties

E-learning: Urineweginfecties

Urineweginfecties komen vaak voor in de huisartsenpraktijk. Om de diagnose te kunnen stellen, is betrouwbare diagnostiek nodig. Om goed te kunnen behandelen is het van belang om risicogroepen te herkennen en te weten wat voor extra diagnostiek er bij hen nodig is en of er een andere behandeling geïndiceerd is. Kaderhuisarts Urogynaecologie Doreth Teunissen neemt de huisarts, aan de hand van casuïstiek, mee in de diagnostiek en behandeling van urineweginfecties.

U kunt de e-learning hier starten

In de praktijk en vooral op de huisartsenposten blijkt de diagnostiek van urineweginfecties niet altijd conform de NHG-Standaard te verlopen. Bij de behandeling blijkt er niet altijd rekening te worden gehouden met risicogroepen. Daarnaast willen urineweginfecties nog weleens recidiveren. Wat zijn oorzaken hiervoor en hoe is het te behandelen?

Leerdoelen

Na het volgen van deze module:

  • Weet u welke patiënten tot een risicogroep behoren en waarom;
  • Weet u wat man/vrouw verschillen zijn wat betreft urineweginfecties;
  • Weet u hoe urinediagnostiek het meest nauwkeurig kan worden uitgevoerd;
  • Weet u bij welke patiënten lichamelijk onderzoek en een kweek wordt aanbevolen;
  • Weet u wat de behandeling is van urineweginfecties bij de ongecompliceerde urineweginfecties, gecompliceerde urineweginfecties en bij de verschillende risicogroepen;
  • Weet u wat onderliggende oorzaken kunnen zijn van recidiverende urineweginfecties;
  • Weet u wat de behandelingsmogelijkheden zijn bij recidiverende urineweginfecties.

Auteur

Doreth Teunissen, kaderhuisarts Urogynaecologie

Accreditatie

Het maken van deze module duurt ongeveer 1 uur. U krijgt hiervoor 1 accreditatiepunt bij Bureau Cluster 1. Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven in GAIA.

E-learningmodule maken?

U kunt de e-learningmodule starten als u een abonnement heeft op BSL Huisarts Totaal of als u geregistreerd bent op phgonline. U kunt zich hier gratis registreren op phgonline:

Heeft u een BSL Huisarts Totaal-abonnement of bent u geregistreerd op phgonline, log dan rechtsboven in met uw BSL-account en klik daarna op 'Start'.
-- Let op: deze e-learningsmodule is alleen beschikbaar voor BIG-geregistreerden-
De module is ook te maken op een tablet. 

U kunt de e-learning hier starten


Reacties (0)
(Advertentie)