Geplaatst op 6 september 2016 door: Mednet Redactie | 0 reacties |

Minder exacerbaties bij COPD bij combinatie fluticasonfuroaat/vilanterol

Minder exacerbaties bij COPD bij combinatie fluticasonfuroaat/vilanterol

COPD-patiënten die worden behandeld met een combinatie van fluticasonfuroaat en vilanterol hebben minder exacerbaties dan patiënten die hun normale onderhoudstherapie gebruiken. Dat blijkt uit de Salford Lung Study, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd tijdens het jaarlijkse congres van de European Respiratory Society (ERS) in Londen.

De Salford Lung Study is een open label RCT, waarin 2799 patiënten werden geïncludeerd. De patiënten waren ouder dan 40 jaren en hadden de afgelopen drie jaar meer 1 of meer exacerbaties gehad. De helft van de groep kreeg behandeling met fluticasonfuoraat/vilanterol (FF/VI) 100/25mcg per dag, de andere helft bleef gedurende een jaar op de normale onderhoudsmedicatie. Primair eindpunt was het jaarlijkse aantal exacerbaties.

Uit de resultaten blijkt dat de baseline exacerbatieverhouding 2.01 was, de pre-bronchdilator FEV1 was 56 procent.  In totaal 177 patiënten kregen een pneunomie, van wie 94 uit de FF/VI-groep en 83 uit de controlegroep. Verder was het bijwerkingenprofiel in beide groepen gelijk.


Reacties (0)
(Advertentie)