Geplaatst op 6 juli 2018 door: Mednet Redactie | 0 reacties |

Persbericht: Migraine: ernstig invaliderende chronische hersenaandoening waarover nog steeds taboes bestaan bij behandelaars

Persbericht: Migraine: ernstig invaliderende chronische hersenaandoening waarover nog steeds taboes bestaan bij behandelaars

Meer kennis over en aandacht voor chronische migraine hebben de emancipatie van de migrainepatiënt onmiskenbaar bevorderd. Niettemin ervaren patiënten – en behandelaars – nog geregeld taboes en misverstanden rond chronische migraine, aldus Krista Roon, neuroloog in het Reinier de Graaf Ziekenhuis, en Floor Bakels, neuroloog in Groene Hart Ziekenhuis , in het eerste nummer van Editie Migraine.

Migraine is een ernstig invaliderende hersenaandoening die serieuze zorg van de neuroloog vereist.  Steeds meer patiënten zullen hun weg vinden naar de neurologiepoli’s  en neurologen zullen daarom hun migrainezorg beter en leuker willen organiseren. Daarbij helpt Editie Migraine.

Vandaag is het eerste nummer verschenen van Editie Migraine, een gloednieuw magazine met online platform, bestemd  voor neurologen. Van Editie Migraine verschijnen drie edities per jaar als magazine en zes e-mails. Maar vooral is het een nieuw en uitgebreid online platform, met zowel praktische als verdiepende informatie voor de neuroloog die niet perse alles al weet over migraine.

Focus op dagelijkse praktijk

Editie Migraine legt de focus op de vertaling van wat nieuwe ontwikkelingen in de praktijk van de neuroloog en de patiënt kunnen betekenen, welk wetenschappelijk bewijs de neuroloog meteen in de praktijk kan toepassen en welke nog niet.  Op een eigentijdse, heel toegankelijke en persoonlijke manier. Tegelijkertijd biedt Editie Migraine online ook de verdieping voor degenen die daarnaar op zoek zijn.

Onafhankelijke adviesraad van experts

Editie Migraine wordt gemaakt voor en door neurologen, op advies van een onafhankelijke adviesraad van experts, bestaande uit:

  • Dr. Hans Carpay, neuroloog Tergooi ziekenhuizen Hilversum
  • Dr. Rolf Fronczek, neuroloog LUMC Leiden
  • Drs. Janneke Poelen, neuroloog CWZ Nijmegen
  • Dr. Krista Roon, neuroloog  Reinier de Graaf ziekenhuis Delft

Online Platform

www.emigraine.nl

NL/FRE/18/0006b

====================

Voor de redactie

Editie Migraine is een gezamenlijk initiatief van Springer Healthcare, ContentSupply en Teva  Nederland bv. Meer informatie is te verkrijgen bij:

Springer Healthcare
Annetta Lasance, uitgever

E-mail: annetta.lasance@springer.com
Telefoon: 06 10 94 61 38


Reacties (0)
(Advertentie)