FAQ's

Delen via:
Algemeen
 • Wie is MedNet?

  MedNet is een platform voor en door artsen, dat wordt uitgegeven door Springer Healthcare in Houten. MedNet staat voor nieuws en nascholing. Wij vinden het belangrijk dat zorgprofessionals in de medische sector snel op de hoogte zijn van het laatste vak- en congresnieuws en nascholingen kunnen volgen. Met een wetenschappelijke adviesraad en een team van wetenschapsjournalisten stellen de medewerkers van MedNet het nieuws wekelijks samen. MedNet bestaat uit een online platform, nieuwsbrieven, kranten en social media. Alle informatie is nauwgezet afgestemd op de behoefte van de zorgprofessional.

 • Door wie wordt MedNet uitgegeven?

  MedNet wordt uitgegeven door Springer Healthcare in Houten. Springer Healthcare is een mediabedrijf gericht op de gezondheidszorg en maakt onderdeel uit van SpringerNature. Wij bedenken samen met onze partners hoe zij het meest effectief hun klanten kunnen bereiken.

 • Zijn apothekers voorschrijfbevoegd?

  Ja, als apotheker mag u aangeven dat u voorschrijfbevoegd bent. Volgens de CGR bent u een beroepsbeoefenaar volgens de Geneesmiddelenwet omdat u bevoegd bent geneesmiddelen ter hand te stellen.

 

Registreren en inloggen
 • Ik kan niet inloggen

  MedNet is een besloten website die vrijwel alleen toegankelijk is voor BIG-geregistreerde medici. Om kosteloos toegang te krijgen tot de website, dient u zich eenmalig te registreren. De registratie duurt slechts enkele minuten. Als u reeds geregistreerd bent als gebruiker van MedNet, kunt u in het inlogscherm eenvoudig inloggen met het door u opgegeven e-mailadres en wachtwoord.

 • Ik ben mijn wachtwoord kwijt

  U kunt uw wachtwoord eenvoudig hier opvragen. Na het invullen van uw e-mailadres krijgt u uw wachtwoord binnen enkele minuten toegestuurd.

 

Helpdesk nascholingen
 • Ik krijg geen toegang tot een nascholing

  Sommige nascholingen zijn alleen toegankelijk voor voorschrijfbevoegde zorgverleners of zorgverleners met een BIG-nummer. Als deze gegevens in uw account ontbreken kunt u geen toegang krijgen. Mocht dit niet correct zijn, dan kunt u uw gegevens aanpassen bij Mijn MedNet.

 • Waarom heb ik tijdens de live uitzending geen of slecht beeld en/of geluid?

  Een slechte verbinding kan verschillende (technische) oorzaken hebben: geen stabiele plaatselijke internetverbinding, storing bij een draadloze verbinding etc. Vernieuw de verbinding allereerst met een druk op de F5 toets. Uit ervaring blijkt dat in veel gevallen weer een goede verbinding ontstaat met beeld en geluid. LET OP: Sinds kort is het in veel browsers nodig om actief het geluid van de uitzending aan te zetten. Door met uw muis over de video te gaan verschijnt het icoontje van het volume (luidsprekertje); door daarop te klikken wordt het geluid geactiveerd. Uiteraard moet ook het geluid van uw computer of tablet zelf aan staan.

 • Kan ik ook kijken op een tablet of telefoon?

  Ja, dat kan. Soms is het nodig om de video actief zelf te starten door op ‘play’ te klikken. Aangezien een scherm op een telefoon erg klein is en de meeste sprekers slides met u delen, adviseren wij u echter om te kiezen voor een device met een groter scherm voor een betere nascholingservaring.

 • Welke browser moet ik gebruiken?

  Wij adviseren u een van onderstaande browsers te gebruiken:

  – Chrome
  – Mozilla Firefox versie 69.0 of hoger
  Let op: Inloggen met Internet Explorer kan voor problemen zorgen.

 • Ik heb een technische vraag

  Hardware:

  – Een laptop, desktop, tablet of mobiel met een browser

  Besturingssysteem:

  – Windows 10
  – MacOS X versie 10

  Internet browser:

  – Chrome
  – Mozilla Firefox versie 69.0 of hoger
  Let op: Inloggen met Internet Explorer kan voor problemen zorgen

  Internetverbinding:

  – Breedband

  Contact:

  Technische helpdesk: technischehelpdesk@bsl.nl

  Telefoon: 030 – 638 37 35 (van 8.30-17.00 tijdens kantooruren)

 

Accreditatie
 • Waarom is er voor mijn beroepsgroep geen accreditatie aangevraagd?

  Bij de inhoudelijke samenstelling van een nascholing wordt uitgegaan van een of enkele primaire doelgroepen. Voor deze doelgroepen wordt accreditatie aangevraagd. Daarmee blijft de focus behouden en wordt een nascholing kwalitatief beter. Soms blijkt de inhoud ook voor andere doelgroepen interessant te zijn. Zij zijn vaak van harte welkom om deel te nemen, maar ontvangen dan geen accreditatiepunten. Een Bewijs van Deelname kan eventueel wel worden verstrekt.

 • Kan ik een Bewijs van Deelname ontvangen?

  Ja, wanneer u aan de accreditatie-eisen voor een nascholing voldoet, voorzien wij u graag van een Bewijs van Deelname. U kunt dit aanvragen door een e-mail te sturen naar nascholing@springer.com.

 • Ik heb een live webcast bekeken maar nog geen punten gekregen

  De accreditatiepunten voor deelname aan een live nascholing moeten handmatig door ons worden verwerkt. Dat gebeurt in principe binnen een week na de uitzending. Wanneer na deze week uw punten nog niet zijn bijgeschreven kunt mailen naar nascholing@springer.com.

 • Ik heb een on-demand webcast bekeken, maar nog geen punten toegekend gekregen

  Wanneer u de uitzending helemaal bekeken heeft en de posttoets met een voldoende heeft afgesloten, komt u in aanmerking voor accreditatiepunten. Indien u BIG-geregistreerd bent, worden uw punten direct na afronding van de module bijgeschreven in uw GAIA-dossier. Wanneer u niet BIG-geregistreerd bent, worden de punten handmatig bijgeschreven; dit kan enkele weken duren. Voor vragen over de toekenning van uw punten kunt mailen naar nascholing@springer.com

 • Ik heb een e-learning gevolgd, maar nog geen punten toegekend gekregen

  Wanneer u de e-learning helemaal heeft afgerond en de posttoets met een voldoende heeft afgesloten, komt u in aanmerking voor accreditatiepunten. Indien u BIG-geregistreerd bent, worden uw punten direct na afronding van de module bijgeschreven in uw GAIA-dossier. Wanneer u niet BIG-geregistreerd bent, worden de punten handmatig bijgeschreven; dit kan enkele weken duren. Voor vragen over de toekenning van uw punten kunt mailen naar nascholing@springer.com