AML-behandeling in de perifere setting

Eva de Jongh: “Naast het aloude adagium van het 3+7-schema voor fitte patiënten, kunnen we zaken gaan toevoegen. Dit doen we op basis van moleculaire afwijkingen in de AML-cel, zoals de FLT3- en IDH1/2-mutaties. Daarnaast is een relevante verandering dat we los komen te staan van de leeftijdsgrens”

 

 

Het AML-behandelveld heeft de afgelopen jaren op twee fronten een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Eva de Jongh: “Naast het aloude adagium van het 3+7-schema voor fitte patiënten, kunnen we zaken gaan toevoegen. Dit doen we op basis van moleculaire afwijkingen in de AML-cel, zoals de FLT3- en IDH1/2-mutaties. Daarnaast is een relevante verandering dat we los komen te staan van de leeftijdsgrens”


In deze podcast beschrijft Eva de Jongh hoe de AML-behandeling steeds complexer en intensiever is geworden. Het biedt meer mogelijkheden voor patiënt en behandelaar en vraagt tegelijkertijd om meer samenwerking en kennisoverdracht tussen periferie en academie. Hoe is de AML-zorg in Nederland geregeld? Welke infrastructuur is vereist om ook in perifere centra een rol te spelen?

Sprekers

  • Eva de Jongh, internist-hematoloog, Albert Schweitzer ziekenhuis
  • Tom van ‘t Hek, voorheen huisarts, nu moderator

 

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Astellas.