Verdachte huidafwijkingen onder de loep: Veelgestelde vragen beantwoord

Michelle Sprockel en Femke van Gennip bespreken de belangrijkste vragen uit de webcast Verdachte huidafwijkingen onder de loepin 3 korte podcasts.

Beluister de podcasts

Webcast: Verdachte huidafwijkingen onder de loep

Huidkanker komt steeds vaker voor en u ziet dus als huisarts ook steeds meer patiënten met mogelijk (pre)maligne huidafwijkingen. Bij elke patiënt die zich presenteert stelt u zo goed mogelijk een diagnose om vervolgens te beslissen: behandelt u zelf, of verwijst u door naar de dermatoloog?

Tijdens deze webcast nemen huisarts Femke van Gennip en dermatoloog Michelle Sprockel maar liefst 7 casussen onder de loep, want de beste manier om hier beter in te worden is doen, kijken en luisteren naar experts.

Accreditatie: 1,5 punt door AccreditatieBureau Cluster 1 (ABC1), geldig t/m 9-12-2026 (ID 574575 ).

button met tekst 'Bekijk webcast'

 

Webcast: Biopteren van A tot Z

Hoe ruim moet de snijwand bij een huidbiopt zijn? Mag u een melanoom biopteren of juist niet? En is het aan te raden een biopt in het gelaat af te nemen? Twee zeer ervaren dermatologen en een huisarts geven antwoord op deze en nog meer praktische vragen tijdens de webcast Biopteren van A tot Z. Met de kennis die u opdoet in de webcast, zult u in de toekomst met meer vertrouwen huidbiopten afnemen.

Accreditatie: 1,5 punt door AccreditatieBureau Cluster 1, geldig t/m 22-11-2025 (ID 531143).

 

Het FTO-pakket

Optimaliseer de zorg voor patiënten met actinische keratose met deze nieuwe hulpmiddelen! Het Verwijskompas ondersteunt huisartsen bij de herkenning, behandeling en verwijzing naar de tweede lijn, inclusief voorbeeldcasussen. Het FTO-pakket bevordert de samenwerking tussen huisartsen en apothekers met praktische richtlijnen voor diagnose en medicamenteuze behandeling volgens de NHG-Standaard.

Actinische keratose | ArtsenApotheker.nl

 

kenniskaartenpakket huidaandoeningen

Vergroot uw vertrouwen in de behandeling van actinische keratose met deze handige kenniskaart! Boordevol praktische informatie en tips speciaal voor de huisartsenpraktijk. Vraag de kaart nu aan en behandel met meer zekerheid.

Het kenniskaartenpakket huidaandoeningen van HuisartsenService bestaat uit:
• Kenniskaart Psoriasis
• Kenniskaart Actinische Keratose
• Praatkaart Eczeem

Button met tekst 'download'

Patiëntinformatie

U heeft Efudix® voorgeschreven aan uw patiënt voor de behandeling van actinische keratose, Morbus Bowen of superficieel basaalcelcarcinoom.

Hoe moet de patiënt Efudix® gebruiken?

Als behandelaar beslist u of uw patiënt Efudix 1 of 2 keer per dag moet smeren en voor hoelang. Smeer een dunne laag crème op de te behandelen plek. De crème mag gewoon met de vinger(s) worden opgesmeerd.

Huidcontrole

Samen met de patiënt beslist u wanneer de patiënt voor een huidcontrole komt na afloop van de behandeling. Tijdens deze controle wordt bekeken of de behandeling het gewenste resultaat heeft gehad en indien nodig kan de behandeling herhaald worden.

 

Bekijk de toepassing van Efudix in videovorm

Het werkingsmechanisme van Efudix kan zorgen voor een heftige reactie op de huid. Dit hoort erbij, maar wordt vaak gezien als bijwerking. Goed verwachtingsmanagement is dus nodig.

Bekijk de uitleg over de toepassing van Efudix in videovorm via www.smeerinstructies.nl. Of download hieronder de patiëntfolder: een praktisch hulpmiddel voor uw patiënt die inhoudelijk is afgestemd met dermatologen.

 

Wilt u de patiëntfolder liever fysiek hebben in uw praktijk? Klik dan hier om hem te bestellen.

Referenties

  1. https://iknl.nl/kankersoorten/huidkanker/registratie/incidentie geraadpleegd op 06-02-2024
  2. https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/verdachte-huidafwijkingen#volledige-tekst geraadpleegd op 06-02-2024

EFU-2024-0003

Viatris-logo

 

 

 

Mylan Healthcare BV, a Viatris company
Postbus 167
1180 AD Amstelveen

Wilt u in de toekomst meer informatie van Viatris ontvangen? Klik dan hier om uw gegevens achter te laten.