Viatris – Onder de loep

Viatris is fabrikant van een aantal dermatologische producten, waaronder Efudix, Aldara en Elidel.

Om de huidzorg verder te ondersteunen verzorgt Viatris een serie nascholingen waarin diverse dermatologische onderwerpen ‘onder de loep’ worden genomen. Verwacht hierbij medische professionals die expert zijn op het gebied van onderwerpen als verdachte huidafwijkingen en biopten.

——————————————————————

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).1

Verschillende premaligne afwijkingen gelden als mogelijke voorstadia van huidkanker, zoals actinische keratose.1 Door de toenemende incidentie van huidkanker en de toenemende publieke aandacht zult u in de huisartsenpraktijk ook regelmatig geconfronteerd worden met vragen over mogelijk (pre)maligne huidafwijkingen. Hoe herkent u een verdachte huidafwijking en wanneer neemt u een biopt?

Test hieronder uw kennis en ontdek binnen twee minuten of u een expert bent in het opsporen van verdachte huidafwijkingen.

Webcast: Biopteren van A tot Z

Hoe ruim moet de snijwand bij een huidbiopt zijn? Mag u een melanoom biopteren of juist niet? En is het aan te raden een biopt in het gelaat af te nemen? Twee zeer ervaren dermatologen en een huisarts geven antwoord op deze en nog meer praktische vragen tijdens de webcast Biopteren van A tot Z. Met de kennis die u opdoet in de webcast, zult u in de toekomst met meer vertrouwen huidbiopten afnemen.

Accreditatie: 1,5 punt geaccrediteerd door AccreditatieBureau Cluster 1, geldig t/m 22-11-2025 (ID 531143).

 

Webcast: Verdachte huidafwijkingen

Heeft u regelmatig patiënten in uw spreekuur met vragen over mogelijk (pre) maligne huidafwijkingen? U kent de risicofactoren voor het ontwikkelen van huidkanker en behandelt waarschijnlijk bepaalde huidafwijkingen ook in uw praktijk. Maar hoe herkent u die verdachte huidafwijkingen precies? En wat is het beleid nadat deze huidafwijkingen zijn herkend? Volg de pubquiz en krijg praktische handvatten én toets direct uw eigen kennis.

Accreditatie: 1,5 punt geaccrediteerd door AccreditatieBureau Cluster 1, geldig t/m 11-4-2025 (ID 506325)

 

Patiëntinformatie

U heeft Efudix® voorgeschreven aan uw patiënt voor de behandeling van actinische keratose, Morbus Bowen of superficieel basaalcelcarcinoom.

Hoe moet de patiënt Efudix® gebruiken?

Als behandelaar beslist u of uw patiënt Efudix 1 of 2 keer per dag moet smeren en voor hoelang. Smeer een dunne laag crème op de te behandelen plek. De crème mag gewoon met de vinger(s) worden opgesmeerd.

Huidcontrole

Samen met de patiënt beslist u wanneer de patiënt voor een huidcontrole komt na afloop van de behandeling. Tijdens deze controle wordt bekeken of de behandeling het gewenste resultaat heeft gehad en indien nodig kan de behandeling herhaald worden.

 

Bekijk de toepassing van Efudix in videovorm

Het werkingsmechanisme van Efudix kan zorgen voor een heftige reactie op de huid. Dit hoort erbij, maar wordt vaak gezien als bijwerking. Goed verwachtingsmanagement is dus nodig.

Bekijk de uitleg over de toepassing van Efudix in videovorm via www.smeerinstructies.nl. Of download hieronder de patiëntfolder: een praktisch hulpmiddel voor uw patiënt die inhoudelijk is afgestemd met dermatologen.

 

Wilt u de patiëntfolder liever fysiek hebben in uw praktijk? Klik dan hier om hem te bestellen.

Referenties

  1. https://iknl.nl/kankersoorten/huidkanker/registratie/incidentie geraadpleegd op 06-02-2024
  2. https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/verdachte-huidafwijkingen#volledige-tekst geraadpleegd op 06-02-2024

EFU-2024-0003

Viatris-logo

 

 

 

Mylan Healthcare BV, a Viatris company
Postbus 167
1180 AD Amstelveen

Wilt u in de toekomst meer informatie van Viatris ontvangen? Klik dan hier om uw gegevens achter te laten.