Nascholingen over diabetes

Diabetes is een groot probleem. De medische branche is voortdurend op zoek naar oplossingen om diabetes te behandelen. Daarom heeft MedNet ook regelmatig nascholingen omtrent diabetes. Hieronder vind u een actueel aanbod aan nascholingen over diabetes.

Zit er niet tussen wat u zoekt? Bekijk dan het overzicht van al onze nascholingen.

 

Live nascholingen diabetes

Datum Nascholing Accreditatiepunten
15 november 2023 EASD Highlights 2023 In aanvraag

 

On demand nascholingen diabetes

Nascholing Voor wie? Accreditatiepunten
Optimaal teamwork bij de DM2-patiënt met zeer hoog risico Internisten, huisartsen, cardiologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en praktijkondersteuners. 2
Diabetes Mellitus type 2: vernieuwde richtlijn voor de huisarts 2021 Kinderartsen, internisten en diabetesverpleegkundigen 1,5
Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie Huisartsen 1
Therapietrouw bij de behandeling van diabetes mellitus type 2 Verpleegkundigen 1
E-learning over de nieuwe NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 (2018) Huisartsen 1
EASD Highlights 2019 Internisten 1,5
ADA Highlights 2019 Internisten 2
Diabetische voet; een nieuwe multidisciplinaire richtlijn Vaatchirurgen 1
Diabetes Mellitus Type 2: nieuwe richtlijnen voor de huisarts Huisartsen 2
Cardiovasculaire risico’s voor patiënten met diabetes type 2 Huisartsen 1
Van standaardzorg naar personalized care bij DM2 Huisartsen 1,5

 

Alle diabetes nascholingen in uw mailbox

Op de hoogte blijven van interessante nascholingen over diabetes? Wij houden u op de hoogte van nieuwe nascholingen. Meld u aan voor de nascholingsupdate.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Waarom nascholingen over diabetes?

Als huisarts, diabetesverpleegkundige, verpleegkundige of praktijkondersteuner komt u dagelijks in contact met patiënten die kampen met diabetes mellitus type 2 (DM2). Hiervoor zijn richtlijnen en protocollen opgesteld maar de zorg voor diabetespatiënten vraagt om meer dan richtlijnen en protocollen. Met educatie, voorlichting, onderzoeksrapporten en nascholingen over diabetes biedt MedNet u concrete handvatten waarmee u het verschil kunt maken.

Onze nascholingen over diabetes richten zich op personalized care, cardiovasculaire risico’s en therapietrouw. Aan de hand van casuïstiek uit de praktijk leveren deze nascholingen niet alleen accreditatiepunten op maar ook waardevolle kennis uit de dagelijkse praktijk om diabetespatiënten betere zorg te bieden.

 

Kwaliteit van de nascholingen

Om toepasbare kennis over de beleving van diabetes in alle omstandigheden en fasen van de ziekte te bieden verzorgen wij educatie op meerdere vlakken. Dit gebeurt altijd door professionals die zelf jarenlange ervaring hebben met de behandeling van diabetes. Zo behandelen we tijdens elke nascholing casussen die rechtstreeks uit de praktijk komen. Bij online nascholingen kunt u door het interactieve karakter ook vragen stellen aan deze deskundigen. Dit geldt uiteraard ook tijdens de bijeenkomsten, waar ook gelegenheid is om te netwerken.

Ondanks de hoge kwaliteit, zo blijkt ook uit de beoordelingen van uw collega’s, van onze diabetes nascholingen zijn deze in de meeste gevallen gratis te volgen.