Nascholing Medicijngebruik

Een actueel aanbod van nascholingen rond medicijngebruik vind u op Mednet.nl. Hieronder ontdekt u de laatste fysieke en online nascholingen die wij organiseren rond het thema medicijngebruik.

Medewerkers in de zorg en huisartsen leren met de nascholingen over medicijngebruik de belangrijkste aspecten over medicijnen die veel gebruikt worden en wat zij kunnen doen om een goed en veilig medicijngebruik bij hun patiënten te stimuleren.

Zit er niet tussen wat u zoekt? Bekijk dan het overzicht van al onze nascholingen.

 

Live nascholingen over medicijngebruik

 

Datum Nascholing Accreditatiepunten
13 december 2022 Gezondheid begint met zelfredzaamheid bij kleine kwalen In aanvraag

 

On demand nascholingen over medicijngebruik

Nascholing Voor wie? Accreditatiepunten
Opioïdgebruik in de huisartspraktijk – Pijn bij ouderen Huisartsen 1,5

 

Alle nascholingen in uw mailbox

Op de hoogte blijven van interessante nascholingen? Wij houden u op de hoogte van nieuwe nascholingen. Meld u aan voor de nascholingsupdate.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Waarom nascholingen over medicijngebruik?

Huisartsen en verpleegkundigen hebben dagelijks te maken met patiënten die lijden aan pijn. Daardoor hebben ze dagelijks te maken met medicatie. Daarnaast gebruiken veel patiënten medicijnen voor diverse aandoeningen. De manier waarop patiënten medicatie gebruiken is erg belangrijk. Alleen met medicijngebruik op de juiste wijze is kan een optimale behandeling plaatsvinden.

Huisartsen en verpleegkundigen hebben daarnaast een belangrijke rol bij het signaleren van ongewenst medicijngebruik. Kennis van de ongewenste effecten van medicijngebruik is essentieel om dit te kunnen signaleren. Met deze kennis kunt u ongewenst medicijngebruik signaleren en hier op juiste wijze op reageren.

In de nascholingen over medicijngebruik zorgen we voor voldoende kennis bij huisartsen en medewerkers in de zorg om dit te kunnen detecteren. Na deelname aan deze nascholingen kunt u ongewenst medicijngebruik signaleren en weet u wat een passende reactie is.