Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom

Delen via:

Log hier in om volledige toegang te krijgen.

Login of Account maken

 

Tijdens deze webcast zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Het belang van de eerste 1000 dagen in relatie tot koemelkallergie
    Drs. Monique Gorissen, kinderarts-allergoloog, Deventer ziekenhuis
  • LCPUFA’s en hersenontwikkeling
    Dr.Renate H.M. de Groot, universitair hoofddocent, Welten instituut, onderzoekscentrum voor Leren, Doceren en Technologie Open Universiteit en NUTRIM, Universiteit Maastricht
  • Allergieonderzoek: verleden, heden en toekomst
    Prof. dr. Johan Garssen, hoofd Farmacology en Pathofysiologie Universiteit Utrecht & directeur immunologie-onderzoek Nutricia Research, Utrecht
  • Allergie en het microbioom
    Prof. dr. Jan Knol, directeur metabolisme-, darm- en microbiolologie-onderzoek, Nutricia Research Utrecht

Voor wie?

Kinderartsen, jeugdartsen, diëtisten en huisartsen

Sprekers

  • Dr.Renate H.M. de Groot, universitair hoofddocent, Welten instituut, onderzoekscentrum voor Leren, Doceren en Technologie Open Universiteit en NUTRIM, Universiteit Maastricht
  • Prof. dr. Jan Knol, directeur metabolisme-, darm- en microbiolologie-onderzoek, Nutricia Research Utrecht
  • Prof. dr. Johan Garssen, hoofd Farmacology en Pathofysiologie Universiteit Utrecht & directeur immunologie-onderzoek Nutricia Research, Utrecht
  • Drs. Monique Gorissen, kinderarts-allergoloog, Deventer ziekenhuis (moderator)

Accreditatie

Accreditatie is toegekend onder ID nummer 399374:

  • voor 1,5 punt door ADAP (geldig tot 04-08-2022) 
  • voor 1,5 punt door AbSg (geldig tot 02-06-2022)
  • voor 2 punten door de NVK  (geldig tot 01-07-2022)

Gratis te bekijken

Geen, de uitzending is kosteloos te bekijken.

Vragen?

Voor vragen over deze online nascholing kunt u terecht bij nascholing@springer.com

 

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Nutricia. Voor meer informatie klik hier.

  • Privacyvoorwaarden

    In het kader van GDPR leeft Springer de wet- en regelgeving na zoals deze wordt gesteld door deze wet. Voor deze nascholing geldt dat het een samenwerking betreft tussen Springer en Nutricia en dat zij elk hun eigen doel en middelen bepalen in de verwerking van persoonsgegevens. Springer en Nutricia zijn daarmee afzonderlijk verwerkingsverantwoordelijken. De privacyvoorwaarden die van toepassing zijn vindt u hier: Springer Healthcare & Nutricia.

Wat weet u over voedselallergie?

mei 2022

Lees meer over Wat weet u over voedselallergie?

Ketogeen dieet gerelateerd aan afname MS-symptomen

mei 2022 | Multipele Sclerose

Lees meer over Ketogeen dieet gerelateerd aan afname MS-symptomen

Bent u een coeliakie expert?

mei 2022 | Coeliakie

Lees meer over Bent u een coeliakie expert?

Whitepaper: 24 Veelgestelde vragen en antwoorden over long COVID

feb 2022

Lees meer over Whitepaper: 24 Veelgestelde vragen en antwoorden over long COVID

FINGER-NL: onderzoek naar effect van leefstijlprogramma op cognitie ouderen

jan 2022 | Dementie, Ouderen

Lees meer over FINGER-NL: onderzoek naar effect van leefstijlprogramma op cognitie ouderen

Erasmus MC onderzoekt effect dieet bij chemotherapie

jan 2022 | Borst

Lees meer over Erasmus MC onderzoekt effect dieet bij chemotherapie

De diëtist in de hoofdrol

16 mei 2022 om 20:00 | Diabetes

Lees meer over De diëtist in de hoofdrol

Harde noot of een piece of cake

26 mrt 2022 | Astma

Lees meer over Harde noot of een piece of cake

Bloedglucose variabiliteit: de impact op het welbevinden van mijn patiënt

14 mrt 2022 om 20:00 | Diabetes

Lees meer over Bloedglucose variabiliteit: de impact op het welbevinden van mijn patiënt

Darmgezondheid: diagnostiek en het brein

24 mrt 2021 | Maag-darm-leveroncologie, Ouderen

Lees meer over Darmgezondheid: diagnostiek en het brein

Darmgezondheid bij jong en oud

24 mrt 2021 | Maag-darm-leveroncologie, Ouderen

Lees meer over Darmgezondheid bij jong en oud

Symposium 85 jaar darmgezondheid: wetenschap van jong tot oud

2 feb 2021 | Maag-darm-leveroncologie, Ouderen

Lees meer over Symposium 85 jaar darmgezondheid: wetenschap van jong tot oud

Coeliakie 2020

1 dec 2020 | Coeliakie

Lees meer over Coeliakie 2020

Coeliakie

15 aug 2019 | Coeliakie

Lees meer over Coeliakie

Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom

8 dec 2015 om 20:30 | Kinderen

Lees meer over Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom

Persoonsgerichte voedingszorg voor mensen met diabetes

Diabetes

Lees meer over Persoonsgerichte voedingszorg voor mensen met diabetes

Eerste hulp bij diabetisch voetulcus – een multidisciplinaire NDF nascholing

Diabetes

Lees meer over Eerste hulp bij diabetisch voetulcus – een multidisciplinaire NDF nascholing

Nationale Diabetes Dag 2022

vrijdag 11 nov 2022 van 09:00 tot 17:00

Lees meer over Nationale Diabetes Dag 2022

Koffie vermindert kans op beroerte en fatale CV-ziekte

Lees meer
Lees meer over Koffie vermindert kans op beroerte en fatale CV-ziekte

Zoutvervanger voorkomt beroerte bij mensen met hypertensie of eerdere beroerte

Lees meer
Lees meer over Zoutvervanger voorkomt beroerte bij mensen met hypertensie of eerdere beroerte

Ultrabewerkt voedsel geassocieerd met cardiovasculaire ziekte

Lees meer
Lees meer over Ultrabewerkt voedsel geassocieerd met cardiovasculaire ziekte

Mediterraan dieet leidt tot beter innameprofiel voedingsstoffen bij dialysepatiënten

Lees meer
Lees meer over Mediterraan dieet leidt tot beter innameprofiel voedingsstoffen bij dialysepatiënten

Warme hartige snack verhoogt risico op CKD en daling eGFR

Lees meer
Lees meer over Warme hartige snack verhoogt risico op CKD en daling eGFR

Geen voordeel van omega 3-vetzuren bij hoogrisicopatiënten

Lees meer
Lees meer over Geen voordeel van omega 3-vetzuren bij hoogrisicopatiënten

Gezonder microbioom bij veel plantaardig voedsel en weinig vlees

Lees meer
Lees meer over Gezonder microbioom bij veel plantaardig voedsel en weinig vlees

Gezonde voeding draagt mogelijk bij aan de preventie van migraine

Lees meer
Lees meer over Gezonde voeding draagt mogelijk bij aan de preventie van migraine

Dieet met laag vetgehalte vermindert risico op overlijden aan borstkanker bij postmenopauzale vrouwen

Lees meer
Lees meer over Dieet met laag vetgehalte vermindert risico op overlijden aan borstkanker bij postmenopauzale vrouwen

Huisarts en Coeliakie #3

jul 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie #3

Huisarts en Coeliakie #2

jul 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie #2

Huisarts en Coeliakie

jun 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie

Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie

jan 2020 | Hepatologie

Lees meer over Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie