Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom

Delen via:

Log hier in om volledige toegang te krijgen.

Login of Account maken

 

Tijdens deze webcast zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Het belang van de eerste 1000 dagen in relatie tot koemelkallergie
    Drs. Monique Gorissen, kinderarts-allergoloog, Deventer ziekenhuis
  • LCPUFA’s en hersenontwikkeling
    Dr.Renate H.M. de Groot, universitair hoofddocent, Welten instituut, onderzoekscentrum voor Leren, Doceren en Technologie Open Universiteit en NUTRIM, Universiteit Maastricht
  • Allergieonderzoek: verleden, heden en toekomst
    Prof. dr. Johan Garssen, hoofd Farmacology en Pathofysiologie Universiteit Utrecht & directeur immunologie-onderzoek Nutricia Research, Utrecht
  • Allergie en het microbioom
    Prof. dr. Jan Knol, directeur metabolisme-, darm- en microbiolologie-onderzoek, Nutricia Research Utrecht
Voor wie?

Kinderartsen, jeugdartsen, diëtisten en huisartsen

Sprekers
  • Dr.Renate H.M. de Groot, universitair hoofddocent, Welten instituut, onderzoekscentrum voor Leren, Doceren en Technologie Open Universiteit en NUTRIM, Universiteit Maastricht
  • Prof. dr. Jan Knol, directeur metabolisme-, darm- en microbiolologie-onderzoek, Nutricia Research Utrecht
  • Prof. dr. Johan Garssen, hoofd Farmacology en Pathofysiologie Universiteit Utrecht & directeur immunologie-onderzoek Nutricia Research, Utrecht
  • Drs. Monique Gorissen, kinderarts-allergoloog, Deventer ziekenhuis (moderator)
Accreditatie

Accreditatie is toegekend onder nummer 312485 voor:

  • 2 punten door de NVK (geldig tot 07-02-2020)
  • 2 punten door de ADAP (geldig tot 05-06-2020)
  • 2 punten door AbSg (geldig tot 30-01-2020)
Kosten

Geen, de uitzending is kosteloos te bekijken.

Vragen?

Voor vragen over deze web-tv kunt u terecht bij nascholing@springer.com

 

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Nutricia. Voor meer informatie klik hier.

  • Privacyvoorwaarden

    In het kader van GDPR leeft Springer de wet- en regelgeving na zoals deze wordt gesteld door deze wet. Voor deze nascholing geldt dat het een samenwerking betreft tussen Springer en Nutricia en dat zij elk hun eigen doel en middelen bepalen in de verwerking van persoonsgegevens. Springer en Nutricia zijn daarmee afzonderlijk verwerkingsverantwoordelijken. De privacyvoorwaarden die van toepassing zijn vindt u hier: Springer Healthcare & Nutricia.

Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie

jan 2020 | Gastro-enterologie

Lees meer over Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie

Te weinig vezels, met name op zaterdag

nov 2019 | Gastro-enterologie

Lees meer over Te weinig vezels, met name op zaterdag

Gluteningestie op jonge leeftijd geassocieerd met coeliakierisico

okt 2019 | Diabetes

Lees meer over Gluteningestie op jonge leeftijd geassocieerd met coeliakierisico

Mens zelf voornaamste bron van ESBL-besmetting

sep 2019 | Infectieziekten

Lees meer over Mens zelf voornaamste bron van ESBL-besmetting

WHO introduceert de ‘Toolkit for research and development of paediatric antiretroviral drugs and formulations’

sep 2019 | Infectieziekten

Lees meer over WHO introduceert de ‘Toolkit for research and development of paediatric antiretroviral drugs and formulations’

Aangepaste vaste voeding in plaats van enterale voeding bij Crohn

aug 2019 | Gastro-enterologie

Lees meer over Aangepaste vaste voeding in plaats van enterale voeding bij Crohn

Coeliakie

15 aug 2019 | Huisartsgeneeskunde

Lees meer over Coeliakie

Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom

8 dec 2015 om 20:30 | Overig

Lees meer over Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom
Er zijn geen e-learnings gevonden.

Nationale Diabetes Dag 2020

vrijdag 17 apr 2020 van 09:30 tot 17:00 | Diabetes

Lees meer over Nationale Diabetes Dag 2020

Gezonder microbioom bij veel plantaardig voedsel en weinig vlees

Lees meer
Lees meer over Gezonder microbioom bij veel plantaardig voedsel en weinig vlees

Gezonde voeding draagt mogelijk bij aan de preventie van migraine

Lees meer
Lees meer over Gezonde voeding draagt mogelijk bij aan de preventie van migraine

Dieet met laag vetgehalte vermindert risico op overlijden aan borstkanker bij postmenopauzale vrouwen

Lees meer
Lees meer over Dieet met laag vetgehalte vermindert risico op overlijden aan borstkanker bij postmenopauzale vrouwen

Geen verhoogd risico op MS-relapsen postpartum?

Lees meer
Lees meer over Geen verhoogd risico op MS-relapsen postpartum?

Obstipatie: Amerikaanse richtlijn biedt duidelijke handvaten voor beleid

Lees meer
Lees meer over Obstipatie: Amerikaanse richtlijn biedt duidelijke handvaten voor beleid

Managen van de voedingsstatus van groot belang bij NSCLC

Lees meer
Lees meer over Managen van de voedingsstatus van groot belang bij NSCLC

Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie

jan 2020 | Gastro-enterologie

Lees meer over Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie