Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom

Delen via:

Log hier in om volledige toegang te krijgen.

Login of Account maken

 

Tijdens deze webcast zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Het belang van de eerste 1000 dagen in relatie tot koemelkallergie
    Drs. Monique Gorissen, kinderarts-allergoloog, Deventer ziekenhuis
  • LCPUFA’s en hersenontwikkeling
    Dr.Renate H.M. de Groot, universitair hoofddocent, Welten instituut, onderzoekscentrum voor Leren, Doceren en Technologie Open Universiteit en NUTRIM, Universiteit Maastricht
  • Allergieonderzoek: verleden, heden en toekomst
    Prof. dr. Johan Garssen, hoofd Farmacology en Pathofysiologie Universiteit Utrecht & directeur immunologie-onderzoek Nutricia Research, Utrecht
  • Allergie en het microbioom
    Prof. dr. Jan Knol, directeur metabolisme-, darm- en microbiolologie-onderzoek, Nutricia Research Utrecht

Voor wie?

Kinderartsen, jeugdartsen, diëtisten en huisartsen

Sprekers

  • Dr.Renate H.M. de Groot, universitair hoofddocent, Welten instituut, onderzoekscentrum voor Leren, Doceren en Technologie Open Universiteit en NUTRIM, Universiteit Maastricht
  • Prof. dr. Jan Knol, directeur metabolisme-, darm- en microbiolologie-onderzoek, Nutricia Research Utrecht
  • Prof. dr. Johan Garssen, hoofd Farmacology en Pathofysiologie Universiteit Utrecht & directeur immunologie-onderzoek Nutricia Research, Utrecht
  • Drs. Monique Gorissen, kinderarts-allergoloog, Deventer ziekenhuis (moderator)

Accreditatie

Accreditatie is toegekend onder ID nummer 3990374:

  • voor 1,5 punt door ADAP (geldig tot 04-08-2021) 
  • voor 1,5 punt door AbSg (geldig tot 02-06-2022)
  • voor 2 punten door de NVK  (geldig tot 01-07-2022)

Gratis te bekijken

Geen, de uitzending is kosteloos te bekijken.

Vragen?

Voor vragen over deze online nascholing kunt u terecht bij nascholing@springer.com

 

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Nutricia. Voor meer informatie klik hier.

  • Privacyvoorwaarden

    In het kader van GDPR leeft Springer de wet- en regelgeving na zoals deze wordt gesteld door deze wet. Voor deze nascholing geldt dat het een samenwerking betreft tussen Springer en Nutricia en dat zij elk hun eigen doel en middelen bepalen in de verwerking van persoonsgegevens. Springer en Nutricia zijn daarmee afzonderlijk verwerkingsverantwoordelijken. De privacyvoorwaarden die van toepassing zijn vindt u hier: Springer Healthcare & Nutricia.

Briljante Mislukkingen Award Zorg 2021

mrt 2021

Lees meer over Briljante Mislukkingen Award Zorg 2021

Gunstig effect van mediterraan dieet op ziekteactiviteit en cardiovasculair risico bij SLE

sep 2020 | SLE

Lees meer over Gunstig effect van mediterraan dieet op ziekteactiviteit en cardiovasculair risico bij SLE

Gepersonaliseerde voeding op de IC

sep 2020

Lees meer over Gepersonaliseerde voeding op de IC

Huisarts en Coeliakie #3

jul 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie #3

Huisarts en Coeliakie #2

jul 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie #2

Huisarts en Coeliakie

jun 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie

Darmgezondheid: diagnostiek en het brein

24 mrt 2021 | Maag-darm-lever, Ouderen

Lees meer over Darmgezondheid: diagnostiek en het brein

Darmgezondheid bij jong en oud

24 mrt 2021 | Maag-darm-lever, Ouderen

Lees meer over Darmgezondheid bij jong en oud

Symposium 85 jaar darmgezondheid: wetenschap van jong tot oud

2 feb 2021 | Maag-darm-lever, Ouderen

Lees meer over Symposium 85 jaar darmgezondheid: wetenschap van jong tot oud

Coeliakie 2020

1 dec 2020 | Coeliakie

Lees meer over Coeliakie 2020

Coeliakie

15 aug 2019 | Coeliakie, Voeding

Lees meer over Coeliakie

Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom

8 dec 2015 om 20:30 | Kinderen

Lees meer over Kinderen met koemelkallergie; een wetenschappelijke kijk op voeding en het microbioom
Er zijn geen e-learnings gevonden.
Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.

Mediterraan dieet leidt tot beter innameprofiel voedingsstoffen bij dialysepatiënten

Lees meer
Lees meer over Mediterraan dieet leidt tot beter innameprofiel voedingsstoffen bij dialysepatiënten

Warme hartige snack verhoogt risico op CKD en daling eGFR

Lees meer
Lees meer over Warme hartige snack verhoogt risico op CKD en daling eGFR

Geen voordeel van omega 3-vetzuren bij hoogrisicopatiënten

Lees meer
Lees meer over Geen voordeel van omega 3-vetzuren bij hoogrisicopatiënten

Gezonder microbioom bij veel plantaardig voedsel en weinig vlees

Lees meer
Lees meer over Gezonder microbioom bij veel plantaardig voedsel en weinig vlees

Gezonde voeding draagt mogelijk bij aan de preventie van migraine

Lees meer
Lees meer over Gezonde voeding draagt mogelijk bij aan de preventie van migraine

Dieet met laag vetgehalte vermindert risico op overlijden aan borstkanker bij postmenopauzale vrouwen

Lees meer
Lees meer over Dieet met laag vetgehalte vermindert risico op overlijden aan borstkanker bij postmenopauzale vrouwen

Geen verhoogd risico op MS-relapsen postpartum?

Lees meer
Lees meer over Geen verhoogd risico op MS-relapsen postpartum?

Obstipatie: Amerikaanse richtlijn biedt duidelijke handvaten voor beleid

Lees meer
Lees meer over Obstipatie: Amerikaanse richtlijn biedt duidelijke handvaten voor beleid

Managen van de voedingsstatus van groot belang bij NSCLC

Lees meer
Lees meer over Managen van de voedingsstatus van groot belang bij NSCLC

Huisarts en Coeliakie #3

jul 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie #3

Huisarts en Coeliakie #2

jul 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie #2

Huisarts en Coeliakie

jun 2020 | Coeliakie

Lees meer over Huisarts en Coeliakie

Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie

jan 2020 | Hepatologie, Voeding

Lees meer over Leefstijl en voeding bij levercirrose en hepatische encefalopathie